Chiptuning

Gi bilen din mer krefter

 

Chiptuning betyr å endre eller modifisere den programmerbare “read only memory”-chippen i kjøretøyets elektroniske styreenhet (ECU) for å oppnå økt ytelse, enten det er mer kraft, renere utslipp, eller bedre drivstoffeffektivitet.
Dette ble gjort med motorer på 1980- og 1990-tallet.

I dag kan begrepet chiptuning være misvisende siden det også innebærer ECU-tuning som ikke involverer å bytte brikken.
Moderne elektroniske styringsenheter kan enkelt programmere gjennom diagnosekontakten. Denne fremgangsmåten gjør hele prosessen med optimalisering veldig enkelt.

Diagnose tjenester

Vi bryr oss om din bil

Dagens bilpark inneholder flere styreenheter og mere elektronikk enn før. Det er veldig ofte man kan lese en feilkode, men det er langt fra sikkert at det løser problemet.

Med vårt avanserte utstyr kan vi enkelt «skanne» bilen, sende filen til våre teknikere som evaluerer feilkodene. Dette gjør at vi kan løse problemet mye raskere enn før og dermed spare våre kunder for unødvendige kostbare arbeidstimer hos verksted. ved å spare våre kunder for unødvendig verksted tid gir fornøyde kunder

Vi har løsninger for å stenge av EGR systemet i bilens styreenhet til de aller fleste bilmerker og modeller. EGR systemer er kjent for å være trøblete, gi fusking, sote igjen innsug, gi feilkoder osv. vi kan lettvindt stenge av bilens EGR system slik at dette står permanent i lukket posisjon slik at dette ikke gir feilkoder etterpå.
DPF (diesel partikkel filter) er også kjent for å tettes etterhvert som bilen har gått noen kilometer. DPF er ofte dyrt å skifte ut, og på eldre biler går de bare noen få år før det må skiftes på nytt. Vi har løsninger som enkelt kan fjærne bilens partikkelfilter funksjon i bilens styreenhet. Dette forutsetter at partikkelfiltret også fjærnes fra bilens eksosanlegg samtidig.

Motorer som går med tett partikkelfilter gir høy motstand for eksosen. dette gir økt forbruk, feilkoder, dårlig motor effekt osv.
Vi har også systemer for å rense bilen eksisterende partikkelfilter slik at dette ikke nødvendigvis må skiftes ut.